50 Dollar USA verkopen

De 50 Dollar USA munt is een gouden beleggingsmunt uit de Verenigde Staten. Deze munt kunt u ook inwisselen voor een geldbedrag, berekend aan de hand van de huidige goudprijs. U kunt er dus gerust van uitgaan dat uw munt aanzienlijk meer waarde heeft dan de aangegeven nominale waarde van 50 dollar. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt en wilt u uw 50 Dollar USA munt verkopen? Bezoek dan onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

Geschiedenis van de 50 Dollar USA gouden munt

De 50 Dollar USA gouden munt is een gouden beleggingsmunt die wereldwijs wordt verhandeld. Er zijn twee varianten uitgebracht van deze munten beter bekend onder de namen American Buffalo en American Eagle. Aan de 50 Dollar USA gouden munt genaamd Buffalo zit een bijzonder verhaal: het is de eerste 24 karaats zuiver gouden munt die door de United States Mint sinds 2006 is uitgegeven voor het grote publiek. De 50 Dollars American Eagle munt is herkenbaar aan de afbeelding van ‘Lady Liberty’. Deze munt werd voor het eerst uitgegeven in 1986.

Hoeveel is een gouden 50 Dollar USA munt waard?

Alhoewel deze munten wettig betaalmiddel zijn in de Verenigde Staten, verkopen doet u nooit voor de nominale waarde van 50 Amerikaanse dollars, maar omdat het een gouden munt is met een bruto gewicht van 33,93 gram. Bij de waardebepaling kijken onze inkopers naar welke versie van de munt u in uw bezit heeft: bij de 50 Dollars USA Buffalo is er sprake van een 99,99% zuiverheid (24 karaat goud). Bij de 50 Dollars American Eagle is dat 91,66% (ofwel 22 karaat goud). Vervolgens hangt de inkoopprijs van de 50 Dollar USA gouden munt af van de huidige goudprijs. Bij een hoge goudkoers kunt u rekenen op een zeer aantrekkelijke prijs.

Uw 50 Dollar USA gouden munt verkopen

Wilt u 50 Dollar USA gouden munten verkopen, aarzel dan niet om bij ons langs te komen. Wij informeren u graag over de actuele inkoopprijs van 50 Dollar USA munten. Een bezoek aan onze winkel is vrijblijvend, u bent helemaal niets verplicht. Heeft u ook sieraden of andere waardevolle items die u niet meer gebruikt? Ook daar kunnen wij u mee verder helpen.

 

WhatsApp icon