50 Pesos Mexico verkopen

1. Uw Gouden Munten

U heeft goud munten die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw gouden munten of ander geld laten taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de gouden munten of het buitenlandse geld.

De Mexicaanse 50 Pesos gouden munt is een echte klassieker onder de gouden beleggingsmunten en vandaag de dag nog veel geld waard. Overweegt u zo’n munt te verkopen en wilt u weten hoeveel dit oplevert? Kom dan langs in onze winkel, waar onze goudexperts u graag voorzien van een gratis taxatie.

Geschiedenis van de 50 Pesos uit Mexico

Mexico heeft natuurlijk dankzij de Maya’s een zeer lange geschiedenis met goud en goudproducten. Lange tijd was de 50 Pesos munt uit Mexico een van de belangrijkste gouden munten, voor de invoering van de Krugerrand. De 50 Pesos Mexico werd uitgegeven van 1921 tot 1947. Niet toevallig in 1921 voor het eerst, want zo herdachten ze in Mexico de overwinning in de Mexicaans-Spaanse vrijheidsoorlog honderd jaar eerder in 1821. Deze Mexicaanse munt betekent voor de verzamelaar dus ook een stukje Latijns-Amerikaanse geschiedenis in huis halen. Na 1947 zijn er tot 1972 nog 4 miljoen exemplaren van de 50 Mexicaanse Pesos uitgegeven, waarschijnlijk allemaal geslagen in 1947.

Kenmerken van de gouden 50 Pesos mun

Op de voorzijde van deze munt – ook wel de Mexican Centenario munt genoemd – staat de Vrijheidsengel afgebeeld. Ze is te vinden in Mexico-Stad en draagt de naam  “El Angel de la Independencia”. Het bijna 7 meter hoge standbeeld is ontworpen met vleugels en een lauwerkrans, vrij naar de Griekse godin van de overwinning Nike. Deze gouden munt bevat tevens de tekst 37.5 Gr ORO FINO, wijzend op het gewicht aan puur goud (het bruto gewicht van deze munt is 41,67 gram). Op de keerzijde zien wij een weergave van de Mexicaanse adelaar met (heel symbolisch) een slang in zijn snavel heeft. De munt heeft een zuiverheid van 22 karaat goud.

Uw 50 Pesos gouden munt verkopen

Uw 50 Pesos Mexico gouden munt levert een mooi bedrag aan contant geld op, dankzij het netto gewicht aan puur goud van meer dan 1 troy ounce, namelijk 1,2057 troy ounce. Wij kopen uw gouden munt in aan de hand van de actuele goudkoers. Bezoek onze winkel, waar onze goudexperts u graag informeren over de inkoop van uw gouden munt(en). Ook voor de verkoop van uw zilveren munten of voor een taxatie van uw sieraden kunt u bij ons terecht.

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.