Gesloten van Dinsdag 28 Februari t/m Maandag 6 Maart Openingstijden: DI T/M VRIJ 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Zilver bestek verkopen in 3 stappen

1

Zilver bestek verkopen

U heeft zilver bestek dat u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt

2

Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw zilver, wegen en taxeren wij terplekke.

3

Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor het zilver bestek.

Zilver bestek verkopen

Zilverwerk is vaak een mooi bedrag waard, terwijl het tegelijkertijd nauwelijks gebruikt wordt. Uw zilver bestek verkopen is daarom de overweging waard. Wanneer u zilver bestek verkoopt aan Argentum Aurum, ontvangt u altijd de actuele zilverprijs per gram. En u krijgt het geld direct uitbetaald, zodat u het meteen kunt gebruiken voor meer praktische zaken.

Wij hebben hier een bestekset met achterop 90. Is dit iets om aan te bieden en heeft dit bestek waarde?

De getallen 90, 100 of 110 geven de dikte van de zilverlaag bij verzilverde voorwerpen aan. Het gaat hier dus overduidelijk om verzilverd bestek en dat kopen wij niet. Bij Nederlands zilveren bestek – van massief zilver dus – moet er in ieder geval een reeks van zilverkeuren op staan om zeker te zijn van de echtheid en het zilvergehalte

Ik bezit een bestek van Keltum. Van het type ‘Haags lofje’ of ‘Hollands glad’. Koopt u dit ook?

Keltum is net als Sola een bekende merknaam van verzilverd bestek.

Daarvoor geldt hetzelfde als voor verguld bestek. Verzilverd bestek kopen wij niet, uitsluitend massief zilver

Koopt u ook zilveren lepels in? Het gaat bij mij om losse (eet)lepels, geen sets.

Ja, deze kopen wij in zolang zij gemaakt zijn van zilver. Verzilverd kopen we niet

Antiek zilver bestek verkopen.

Als u uw zilveren bestek wilt verkopen, zijn er een aantal opties die je kunt overwegen. Houdt u er wel rekening mee dat er een groot aanbod is en weinig vraag. Het voordeel is wel dat de zilverprijs hoog staat. Hier zijn enkele manieren om zilver bestek te verkopen:

 • Verkoop aan een goud- en zilverinkoopbedrijf: Veel goud- en zilverinkoopbedrijven kopen ook zilver bestek. U kunt uw zilver bestek naar zo’n bedrijf brengen en laten waarderen. Zij zullen u een eerlijke prijs geven voor uw zilver bestek, afhankelijk van de huidige zilverprijs.
 • Verkoop via een veilinghuis: Veilinghuizen zijn gespecialiseerd in de verkoop van antiek en andere waardevolle spullen, zoals zilver bestek. U kunt uw zilver bestek aanbieden aan een veilinghuis en laten taxeren. Zij zullen u informeren over de waarde en mogelijke verkoopresultaten.
 • Verkoop via online marktplaatsen: Er zijn veel online marktplaatsen, zoals Ebay en marktplaats, waar u uw zilver bestek kunt verkopen. U kunt een advertentie plaatsen met foto’s en een beschrijving van het bestek, en de verkoop prijs bepalen.
 • Verkoop aan een verzamelaar of juwelier: Als uw zilver bestek antiek of uniek is, kunt u het verkopen aan een verzamelaar of juwelier die gespecialiseerd is in antiek zilver bestek.

Is uw bestek echt zilver?

Wilt u controleren of uw bestek van echt zilver is? Echt zilver herkent u aan een leeuw of zwaard als merkteken. Verzilverd zilverwerk heeft een opdruk met het getal 90 of 100. Het getal geeft de dikte van de zilverlaag aan. Wanneer er woorden of woordcombinaties, zoals “gero zilver”, gebruikt zijn is het geen echt zilver. Voor zilver wordt namelijk altijd een merkteken gebruikt. Weet u niet zeker of uw bestek echt zilver is? Kom dan gerust langs. Onze taxateurs vertellen u graag van wat voor materiaal uw bestek is gemaakt en wat het waard is.

Hoeveel is zilver bestek waard?

In de meeste gevallen gaan wij uit de waarde van het gewicht aan zilver en hanteren wij altijd de actuele zilverprijs per gram. U kunt u zowel modern als antiek zilverwerk laten taxeren. Bij antiek zilver houden wij ook rekening met

 • Uit welk jaar de collectie komt; het bestek is voorzien van jaarletters.
 • Wie de maker is.
 • Het model (bijv. Haags Lofje, puntfilet)
 • De grootte van de collectie.
 • De staat van het zilverwerk.
 • Of de originele doos en toebehoren aanwezig is.

Over het algemeen is de waarde van een complete cassette antiek zilver bestek wel hoger dan die van losstaande stukken.

In Europa worden i.v.m. tafelbestek in vele landen verschillende begrippen gebruikt. Zo zijn er veel samenstellingen voor een bestekcassette. Onderstaande samenstelling wordt door WMF in Nederland gehanteerd, hierop zijn vele variaties mogelijk. Vaak is een bestekgarnituur (ook wel: bestekcassette) vanaf nul samen te stellen, zeker in de hogere prijsklassen.

Bestekgarnituur 24 delig:

 • 6 tafellepels,
 • 6 tafelvorken,
 • 6 tafelmessen,
 • 6 koffielepels

Een couvert (ook bestek) is eetgerei en bestaat uit:

 • tafelmes, tafellepel, tafelvork

Houd er rekening mee dat de waarde van zilver bestek kan variëren, afhankelijk van de staat, het merk, de ouderdom, en de kwaliteit van het bestek. Het is verstandig om de waarde van uw zilver bestek te laten bepalen door een expert voordat u besluit om het te verkopen.

Heeft u antiek zilver bestek en overweegt u het te verkopen? Dan kunt u het beste uw collectie laten taxeren door gediplomeerde vakmensen. Zij beschikken over de kennis die nodig is om de waarde te bepalen. De waarde van antiek zilver kan in sommige gevallen hoger uitvallen dan de zilverwaarde op zich. Bij ons kunt u uw antieke zilver vrijblijvend laten taxeren. De taxateurs van Argentum Aurum hebben alle benodigde kennis in huis om op deskundige wijze de waarde van uw zilverwerk te bepalen.
Neem contact op, door te bellen met: 030-2901510

Contactgegevens

Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl

  Contactgegevens

  Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl