Goud verkopen, hoe werkt dat?

Voor de verkoop van sloopgoud kunt u gewoon bij ons binnenlopen zonder afspraak. De taxatie is altijd gratis en vrijblijvend. Dankzij de hoge prijs van goud is uw antieke en niet meer gedragen sieraad letterlijk ‘goud waard’

 • Die slavenarmband van uw overleden moeder is niet uw smaak en ligt al jaren in de kast te verstoffen.
 • U wilt voorkomen dat uw gouden sieraden een familieruzie veroorzaken na overlijden.
Inkoop van edelmetalen - Goud verkopen

Waarom uw goud verkopen aan ons?

Bij het kiezen van een goudinkoopbedrijf is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de prijzen voor goudinkoop kunnen variëren. Het is verstandig om prijzen te vergelijken voordat u besluit om goud te verkopen of aan te kopen. Dit kan u helpen om een goede deal te krijgen. Als u besluit om goud te verkopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw gouden spullen niet verkoopt aan een bedrijf dat niet geregistreerd is. Dit kan problemen veroorzaken voor u in de toekomst. Daarom is het verstandig om uw gouden sieraden te verkopen aan een gerenommeerd bedrijf dat alle inkopen registreert in het opkopers register, stopheling.nl

Geloof niet altijd de prijzen die u aantreft bij het zoeken naar de hoogste goudprijs. Lees onderstaande alinea maar aandachtig.

Goud verkopen in Utrecht: taxatie, prijzen en waarom u voor ons moet kiezen.

Bent u in het bezit van oude sieraden of gouden objecten die niet meer gedragen worden? U kunt deze verkopen voor een aangenaam extraatje in handen. Maar waar kunt u uw goud verkopen in Utrecht? Bij Argentum Aurum, gevestigd vlakbij stadion Galgenwaard, kunt u zonder afspraak binnenlopen voor een gratis taxatie van uw sieraden, gouden munten of tandgoud. In dit artikel leest u waarom u voor ons moet kiezen en waar u op moet letten bij het verkopen van goud.

hier zijn 8 veelgestelde vragen over “goud verkopen”

 1. Moet ik mijn goud reinigen voordat ik het verkoop? Het is niet nodig om uw goud te reinigen voordat u het verkoopt, maar het kan wel helpen om de waarde ervan te bepalen.
 2. Hoe wordt de waarde van mijn goud bepaald? De waarde van uw goud wordt meestal bepaald op basis van het gewicht, de zuiverheid en de huidige marktprijs van goud.
 3. Welke vormen van goud kan ik verkopen? U kunt verschillende vormen van goud verkopen, waaronder sieraden, munten, baren en zelfs tandgoud of dentaal goud.
 4. Moet ik een identiteitsbewijs tonen bij het verkopen van goud? Ja, wij zijn wettelijk verplicht om uw identiteitsbewijs in te schrijven in het “stopheling” register.
 5. Kan ik mijn goud verkopen zonder certificaat van echtheid? Hoewel een certificaat van echtheid de verkoop kan vergemakkelijken, is het niet nodig als u uw goud wil verkopen.
 6. Hoe lang duurt het om mijn goud te verkopen? De verkoop van goud kan variëren in tijd, afhankelijk van de hoeveelheid goud die u verkoopt. In de meeste gevallen staat u in een kwartier weer buiten met geld.
 7. Kan ik mijn goud online verkopen? Nee, dat kan bij ons niet. Leest u onderstaande tekst maar eens.
 8. Betaal ik belasting over de winst bij het verkopen van goud? De belastingregels voor de verkoop van goud kunnen variëren. Het is raadzaam om contact op te nemen met de belastingdienst of een belastingadviseur voor specifieke informatie.

Goud verkopen per post.

Er zijn op het internet veel aanbieders die u verleiden om uw sieraden op te sturen. Het is echter geen goed idee om uw goud per post te verkopen. U bent namelijk niet bij de taxatie aanwezig, waardoor u het gewicht en het goudgehalte niet kunt controleren. Eventuele diamanten worden vaak niet berekend en antieke sieraden worden gewoon gewogen. Bovendien krijgt u vaak niet de prijs die u op de homepage ziet, maar een veel lager bedrag.

Mijns inzien is dit een erg slechte keuze omdat u niet bij de taxatie aanwezig bent en wel hierom :

Bij Argentum Aurum bent u verzekerd van een eerlijke taxatie en de hoogste prijs voor uw goud. Onze gediplomeerde taxateur heeft specialistische kennis van goud en zilver en draagt het officiële keurmerk ‘gediplomeerd taxateur’. Bovendien zijn wij lid van de Beurs voor den diamanthandel in Amsterdam. U kunt er dus op vertrouwen dat u uw goud verkoopt aan een betrouwbaar en gerenommeerd bedrijf. Voor de verkoop van sloopgoud kunt u gewoon bij ons binnenlopen zonder afspraak. De taxatie is altijd gratis en vrijblijvend. Dankzij de hoge prijs van goud is uw antieke en niet meer gedragen sieraad letterlijk ‘goud waard’:

Oud goud verkopen in Utrecht.

Argentum Aurum is gespecialiseerd in de inkoop van oud goud, zilver, horloges en juwelen. Wij dragen het officiële keurmerk ‘gediplomeerd taxateur ‘van goud en zilver en zijn lid van de Amsterdamse diamantbeurs. Bij ons kunt u snel, eenvoudig en discreet oud goud verkopen tegen de dagprijs op een betrouwbaar adres in Utrecht. Uw oude goud is zeker geld waard! Heeft u gouden of zilveren sieraden waar u niet meer naar omkijkt? U kunt zelfs een gram goud verkopen. Vaak levert de verkoop van oude gouden of zilveren sieraden een aanzienlijk bedrag op!

Onze zekerheden bij uw goud verkopen:

 • specialistische kennis
 • altijd de hoogste prijs
 • deskundige taxatie zonder afspraak
 • directe uitbetaling
 • vaste prijzen, geen verborgen kosten of onderzoekskosten
 • geen aankoop verplichting

Ontvang een eerlijke prijs voor uw oude goud.

De goudprijs in Nederland is al jaren hoger dan ooit. Als u uw goud gaat verkopen, wilt u natuurlijk profiteren van de hoogste koers. Argentum Aurum kent de laatste ontwikkelingen op de wereldmarkt en biedt u zo de beste prijs voor uw goud aan. Ontvang bij ons de hoogste prijs per gram, zodat u de maximale waarde uit uw goud haalt.

Besluit u uw goud te verkopen? Dan storten we het bedrag direct op uw rekening of desgewenst contant.

GoudInkoop Utrecht wordt beoordeeld met een 9,4 uit 10

Het goud lag al jaren in de la
“Het goud lag al jaren in de la en ik deed er eigenlijk niets mee. Dat bleek best zonde, want nu heb ik er een verrassend leuk bedrag voor ontvangen. Ik had niet verwacht dat goud verkopen nog zoveel zou opleveren, maar nu gaan we er binnenkort leuk van op een korte vakantie naar Duitsland.”
Het doet mijn kinderen niets
“De goud inkoop bij Goud Inkoop Utrecht kwam voor ons als gelegen. We dragen zelf allebei geen sieraden meer, maar hebben er wel altijd erg veel plezier van gehad. Onze kinderen geven er weinig tot niets om, ze zijn van een heel andere generatie en niet zo bezig met de sieraden van weleer. Dankzij de inkoop van goud hebben we er een leuk bedrag voor ontvangen.”
Het voorkomt ruzie als ik er niet meer ben
“Ik heb bij anderen om me heen gezien hoe de verdeling van gouden sieraden tot ruzie leidde. Dat wil ik mijn kinderen niet aandoen, dus ik heb besloten het al eerder te verkopen. Een keuze waar ik nog steeds achtersta, want nu bepaal ik zelf wat ik aan wie geef en welk deel ik gebruik om er zelf leuke dingen van te doen.”

Profiteer van een ervaren taxateur.

Argentum Aurum is een vertrouwd adres met veel vakkennis en kunde. Uw sieraden worden beoordeeld door een gediplomeerd taxateur met meer dan 20 jaar ervaring. Wij taxeren uw goud gratis en professioneel met geijkte meetapparatuur. Zo weet u direct of u een verborgen schat in handen heeft. Want ook al heeft het edelmetaal zijn glans verloren: goud blijft goud.

Bekijk de actuele goudkoers

Zet uw oud goud om in geld.

Goud dat niet meer gebruikt of gedragen wordt, noemen we oud goud of sloopgoud. Dat kan van alles zijn: van speldjes tot brillen of piercings. De waarde hiervan wordt bepaald door het aantal karaat en het gewicht. In een la van uw kast levert u dat niet zoveel op. Door het goud aan ons te verkopen, heeft u direct een leuk zakcentje in handen.

Alle goederen die wij inkopen, schrijven wij in een landelijk register. Als goederen gestolen blijken te zijn, komen ze zo weer bij de rechtmatige eigenaar terecht.

Goud Per gram (24k)
€57,22*

Misverstanden bij goud verkopen.

 • Witgoud is niet meer waard dan normaal goud: Ook al is het aankoopbedrag hoger. Dat komt zo: witgoud is een samensmelting tussen goud en palladium. Palladium is duurder dan goud, maar tegelijkertijd niet goed terug te winnen op kleine hoeveelheden. Bovendien bevat ouder witgoud vaak nog de giftige stof nikkel.
 • Een sieraad met diamanten is niet per se meer waard: De marktprijs van diamanten is hoog. Maar eenmaal verwerkt in een sieraad is de diamant niet meer zoveel waard. Elke gebruikte steen is immers anders van kleur, grootte en slijpwijze. Als we oude diamanten samen zouden voegen in een nieuw sieraad, ziet de klant het verschil. Juweliers gebruiken daarom alleen nieuwe stenen uit één serie.

Gratis taxatie bij verkoop van goud.

Bij de inkoop van goud en zilver biedt Argentum Aurum u kosteloos en vrijblijvend een taxatie. Aan de hand van deze taxatiewaarde kunt u beslissen of u uw goud wilt verkopen. Vanzelfsprekend krijgt u bij ons een eerlijke prijs en dit bedrag krijgt u, indien gewenst, direct contant uitbetaald. De prijs die wij u bieden bij de inkoop van goud en zilver baseren wij op de kwaliteit, marktwaarde en staat van onderhoud. Het goudgehalte kunnen wij ter plaatse vaststellen door een test met toetswater. U kunt dit proces met eigen ogen zien en natuurlijk beantwoorden wij al uw vragen. Bij de inkoop van goud baseren wij ons altijd op de actuele koers.

Goudinkoper voor Utrecht en Midden Nederland.

We staan inmiddels jaren bekend als een erkende goud inkoper met een goede naam in Utrecht en omstreken. We ontvangen klanten vanuit heel Midden Nederland, specifiek naar ons op zoek om oud goud en sloopgoud te verkopen. Op die manier bieden we u graag een adres waar u terecht voor de inkoop van sloopgoud. Voor een goede prijs, die we u direct uitbetalen, contant of per bank.Wij betalen de hoogste goudprijs van Utrecht en heel Midden Nederland, een reële prijs voor het sloopgoud en oude goud dat u heeft liggen. U bent van harte welkom bij ons in Utrecht.

Goud verkopen
WhatsApp icon