Gesloten van 28 September tot Maandag 11 Oktober Openingstijden: DI T/M VRIJ 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Goud prijs per gram

U zoekt de hoogste goud inkoop prijs per gram? Wij taxeren zichtbaar en wegen op een geijkte weegschaal. Op basis daarvan betalen we u de actuele goudprijs, zonder aftrek van smeltkosten. Dat betekent dat u een zo hoog mogelijke opbrengst krijgt. We hebben het steeds over de goudprijs, maar wie bepaalt die? Welnu, tweemaal per dag hebben vertegenwoordigers van vijf banken, die lid zijn van de Londense goudbeurs, overleg om te bepalen wat de actuele koers is. Dat gaat al zo sinds 1919. De goudprijs per gram (eigenlijk per ounce, want het blijft een Brits gebeuren) die deze vijf banken vaststellen wordt wereldwijd gezien als een goede richtprijs voor de goudhandel. Die prijs hangt af van vraag en aanbod en is sterk afhankelijk van de toestand in de wereld. Zo zal een economische crisis of een dreigende oorlog de goudprijs doen stijgen.

Wat u ziet is wat u krijgt.

 • Geijkte zichtbare weegschaal 
 • Taxatie in uw bijzijn
 • Altijd de actuele goudprijs
 • Geen aftrek smeltkosten
 • Snelle afwikkeling, directe betaling

Inkoop en goud verkoop prijs: hoe werkt dat?

De goud inkoop prijs is niet gelijk aan de verkoopprijs. Dat heeft te maken met de marge die wij als handelaar maken. We betalen een lager bedrag uit voor het goud dat u verkoopt, dan de prijs die we berekenen om anderen ons goud te verkopen. Het verschil tussen de twee bedragen gebruiken we om onze kosten te dekken en daar onze winst mee te maken.

Wij houden de kosten laag. Op die manier kunnen we het verschil tussen de inkoop en goud verkoop prijs laag houden. Dit is in uw voordeel, omdat het een hoge prijs garandeert als u het goud aan ons verkoopt. Dus wilt u goud verkopen voor de beste prijs per gram in Utrecht? Wij laten zien wat de actuele goudprijs is, en welk bedrag we u kunnen bieden voor het goud.

Op die manier betalen we de beste goudprijs per gram, gewoon bij ons vanuit de winkel in Utrecht. Dus wilt u goud verkopen in 14, 18, 20, 22 of 24 karaat? Wij betalen de beste prijs, en betalen bovendien meteen aan u uit.

Goudinkoop prijs van vandaag.

Wat is de goud inkoop prijs van vandaag? De prijs wisselt per dag, dus daarvoor kunnen we geen richtlijnen geven. Wel zorgen we ervoor dat u de hoogste prijs krijgt, dankzij onze scherpe inkoopprijzen. Dat doen we vandaag en morgen, net als iedere andere dag. We houden de prijzen scherp in de gaten, zodat u daarvoor altijd een eerlijk bod ontvangt. Bovendien berekenen we netto inkoopprijzen, zonder vage tarieven en andere constructies waardoor er achteraf verrassingen ontstaan.

Er snel achter komen wat uw oude goud waard is? Kom direct langs voor de hoogste goudprijs per gram!

Goudprijs per troy ounce.

Goudprijzen gaan per gram – een standaard eenheid is de Troy Ounce Goud  31,1 gram – dus om de waarde vast te stellen, moet je ook het percentage aan echt goud kunnen meten.

Goud verkopen: prijs per gram

U kunt verschillende soorten goud verkopen. Daarvoor betalen we de goud inkoop prijs, die we bepalen op basis van het aantal karaat aan goud. Dit bepaalt namelijk hoeveel goud er in de legering aanwezig is. Het goud is gecombineerd met andere metalen, om tot bijvoorbeeld 14, 18, 20, 22 of 24 karaat te komen.

 • 14 karaat goud Is er sprake van 14 karaat goud? U kunt dit herkennen aan het 585 goud-merk. Dit betekent dat er 58,5% goud in zit. Dat percentage gebruiken we om aan de hand van het gewicht en de actuele goudprijs te berekenen hoeveel we u maximaal kunnen betalen per gram van het materiaal. Uiteraard bieden we de hoogste prijs voor 14 karaats goud dat u wilt verkopen, zodat u daar een eerlijke opbrengst voor ontvangt.
 • 18 karaat goud Gaat het om 18 karaat goud waarvoor u de beste goud inkoop prijs wilt ontvangen? Er zit 25% meer goud in dan bij 14 karaat. Dat betekent dat we een hogere prijs per gram van het materiaal kunnen bieden. Er is sprake van meer goud, dus op basis van het percentage en de actuele goudprijs berekenen we het hoogste bedrag dat we u kunnen betalen. Het gaat om 75% puur goud, dus om een waarde van 750/1000 ten opzichte van 585/1000 bij 14 karaat.
 • 20 karaat goud Is er sprake van 20 karaat goud dat u per gram aan ons wilt verkopen? Er is opnieuw sprake van meer goud. Het gaat in dit geval al om 833/1000. Dat betekent dat er 83,3% puur goud in het materiaal zit. Het is een meer zeldzame combinatie, waarvoor we natuurlijk een mooie prijs kunnen bieden. Kom bij ons langs voor een taxatie, dan taxeren we het goud en bepalen we aan de hand daarvan de actuele waarde.
 • 22 karaat goud Bij 22 karaat goud gaat het om 91,6% puur goud. Dit levert een waarde op van 916/1000. Het is een zeldzame combinatie, waarbij er sprake is van veel goud. Dat maakt de inkoop bijzonder waardevol. U krijgt er een mooi bedrag voor, vooral dankzij de hoge goud inkoop prijs die we u kunnen aanbieden bij ons in Utrecht.
 • 24 karaat goud Het meest waardevol is 24 karaat goud. Het gaat om zuiver goud, waarbij er dus sprake is van alleen maar goud. Dit geldt bijvoorbeeld voor de gouden munten en de goudbaren. Het grote voordeel daarvan is dat we dus alleen maar het gewicht hoeven te bepalen. In combinatie met de goudprijs kunnen we dan voor u uitrekenen voor welk bedrag per gram u het goud aan ons kunt verkopen.

De handel in goud: drie manieren

Er zijn drie manieren waarop in goud gehandeld wordt: de handel in fysiek goud (verkoop en inkoop van goud in baren, ook wel gold bullion genoemd), de handel in gold futures en de cfd handel in goud.

 • Gold bullion. Baren goud vormen de meest compacte manier om een bepaalde waarde fysiek te bewaren. Ieder land, iedere bank en ook tal van bedrijven en particulieren hebben fysiek goud in hun bezit en er wordt ook levendig in gehandeld. De grootste gangbare goudbaar, het uit veel films bekende ‘broodje’, weegt 12,5 kg. Maar voor kleine beleggers zijn er al goudbaartjes vanaf 5 gram. Baren goud is een veilige manier om je kapitaal op te slaan, tenzij je kluis onverhoopt een hoofdrol gaat spelen in een van films natuurlijk.
 • Gold futures. Dit zijn opties, die je koopt op de goudbeurs, voor de goudprijs per gram die op dat moment geldt. Je laat als het ware goud ‘opzij’ leggen tot het moment dat je het daadwerkelijk koopt. Maar dat moment breekt zelden aan. Als de goudprijs voldoende is gestegen verkoop je namelijk je gold futures weer, het is dus een vorm van speculeren.
 • Cfd handel in goud. Bij de cfd handel speculeer je niet met goud of met opties om goud te kopen, maar puur op de goudprijs. Je spreekt met de verkoper af om het waardeverschil van je investering nu en op het moment van verkoop met elkaar te verrekenen (cfd betekent contract for difference).De hoogste goud prijs per gram

Wij bieden de hoogste goudprijs per gram, om u daar in Utrecht een eerlijke prijs voor te betalen. Dus heeft u goud liggen, dat u graag wilt verkopen? Het is de makkelijkste manier om het goud om te zetten naar geld. En er vanaf dat moment mee te doen wat u wilt, iets dat met het goud helaas niet zomaar mogelijk is.

Zoekt u naar de hoogste goud inkoop prijs in Utrecht?

Kom zonder afspraak bij ons langs. Onze gediplomeerd taxateur taxeert gratis ter plaatse. En vragen? Bel ons op telefoonnummer 030 290 1510 of stuur ons een e-mail naar info@goudinkooputrecht.nl. We horen graag van u!

Contactgegevens

Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl


  Contactgegevens

  Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl