De actuele goudprijzen

De prijzen in de onderstaande tabel zijn de prijzen op dit moment. De eerstvolgende keer dat u deze pagina bezoekt kunnen de prijzen hoger of lager zijn dan op dit moment.

8 karaats goud €19,05 per gram
14 karaats goud €33,47 per gram
18 karaats goud €42,92 per gram
20 karaats goud €47,67 per gram
22 karaats goud €52,42 per gram
24 karaats goud €57,22 per gram

Wat u ziet is wat u krijgt.

 • Geijkte zichtbare weegschaal 
 • Taxatie in uw bijzijn
 • Altijd de actuele goudprijs
 • Geen aftrek smeltkosten
 • Snelle afwikkeling, directe betaling
Goudprijs Per Gram

Inkoop en goud verkoop prijs: hoe werkt dat?

De goud inkoopprijs is niet gelijk aan de verkoopprijs. Dat heeft te maken met de marge die wij als handelaar maken. We betalen een lager bedrag uit voor het goud dat u verkoopt, dan de prijs die we berekenen als u goud bij ons koopt. Het verschil tussen de twee bedragen gebruiken we om onze kosten te dekken en daar onze winst mee te maken.

Wij houden de kosten laag. Op die manier kunnen we het verschil tussen de inkoop en goud verkoop prijs laag houden. Dit is in uw voordeel, omdat het een hoge prijs garandeert als u het goud aan ons verkoopt. Dus wilt u goud verkopen voor de beste prijs per gram in Utrecht? Wij laten zien wat de actuele goudprijs is, en welk bedrag we u kunnen bieden voor het goud.

Op die manier betalen we de beste goudprijs per gram, gewoon bij ons vanuit de winkel in Utrecht. Dus wilt u goud verkopen in 14, 18, 20, 22 of 24 karaat? Wij betalen de beste prijs, en betalen bovendien meteen aan u uit.

Hier zijn 10 veelgestelde vragen met betrekking tot “goudprijs,”

1. Wat bepaalt de goudprijs? De goudprijs wordt voornamelijk beïnvloed door vraag en aanbod op de wereldmarkt, maar ook door factoren zoals economische onzekerheid en inflatie.

2. Hoe wordt de goudprijs dagelijks vastgesteld? De goudprijs wordt tweemaal daags vastgesteld via veilingen in Londen, bekend als de London Fixing, waar goudhandelaren samenkomen om de prijs te bepalen.

3. Waar kan ik de actuele goudprijs vinden? Je kunt de actuele goudprijs vinden op financiële nieuwswebsites, boven aan de pagina en op speciale websites die de prijzen bijhouden.

4. Waarom schommelt de goudprijs zo sterk? De goudprijs is gevoelig voor marktschommelingen, geopolitieke gebeurtenissen en valutaschommelingen, wat de sterke variatie verklaart.

5. Hoe kan ik de goudprijs in de gaten houden voor beleggingsdoeleinden? Beleggers kunnen de goudprijs volgen via financiële nieuwsbronnen zoals kitco.com, apps voor edelmetalen en de websites van edelmetaalbeurzen.

6. Welke factoren beïnvloeden de prijs van goud op lange termijn? Op lange termijn worden de goudprijzen beïnvloed door inflatie, rentetarieven, economische groei en politieke stabiliteit.

7. Is de goudprijs ooit helemaal stabiel? Nee, de goudprijs is vrijwel nooit volledig stabiel vanwege de vele externe invloeden die erop inwerken.

8. Wat is de relatie tussen de goudprijs en andere edelmetalen? De prijzen van andere edelmetalen, zoals zilver en platina, kunnen invloed uitoefenen op de goudprijs, omdat ze vaak samen verhandeld worden.

9. Waarom is goud zo’n populaire keuze voor beleggers? Goud wordt beschouwd als een veilige haven en een hedge tegen economische onzekerheid, wat het aantrekkelijk maakt voor beleggers.

10. Kan ik fysiek goud kopen en verkopen op basis van de goudprijs? Ja, je kunt fysiek goud kopen in de vorm van munten, baren of sieraden en dit later verkopen op basis van de actuele goudprijs.

Goudprijs Per Gram

Goudinkoop prijs van vandaag.

Wat is de goud inkoop prijs van vandaag? De prijs wisselt per dag, dus daarvoor kunnen we geen richtlijnen geven. Wel zorgen we ervoor dat u de hoogste prijs krijgt, dankzij onze scherpe inkoopprijzen. Dat doen we vandaag en morgen, net als iedere andere dag. We houden de prijzen scherp in de gaten, zodat u daarvoor altijd een eerlijk bod ontvangt. Bovendien berekenen we netto inkoopprijzen, zonder vage tarieven en andere constructies waardoor er achteraf verrassingen ontstaan.

Er snel achter komen wat uw oude goud waard is? Kom direct langs voor de hoogste goudprijs per gram!

Goudprijs per troy ounce.

Goudprijzen gaan per gram – een standaard eenheid is de Troy Ounce Goud  31,1 gram – dus om de waarde vast te stellen, moet je ook het percentage aan echt goud kunnen meten.

Goud verkopen: Goudprijs Per Gram

U kunt verschillende soorten goud verkopen. Daarvoor betalen we de goud inkoop prijs, die we bepalen op basis van het aantal karaat aan goud. Dit bepaalt namelijk hoeveel goud er in de legering aanwezig is. Het goud is gecombineerd met andere metalen, om tot bijvoorbeeld 14, 18, 20, 22 of 24 karaat te komen.

 • 14 karaat goud Is er sprake van 14 karaat goud? U kunt dit herkennen aan het 585 goud-merk. Dit betekent dat er 58,5% goud in zit. Dat percentage gebruiken we om aan de hand van het gewicht en de actuele goudprijs te berekenen hoeveel we u maximaal kunnen betalen per gram van het materiaal. Uiteraard bieden we de hoogste prijs voor 14 karaats goud dat u wilt verkopen, zodat u daar een eerlijke opbrengst voor ontvangt.
  De goudprijs voor 14 karaats goud is op dit moment €33,47 per gram.
 • 18 karaat goud Gaat het om 18 karaat goud waarvoor u de beste goud inkoop prijs wilt ontvangen? Er zit 25% meer goud in dan bij 14 karaat. Dat betekent dat we een hogere prijs per gram van het materiaal kunnen bieden. Er is sprake van meer goud, dus op basis van het percentage en de actuele goudprijs berekenen we het hoogste bedrag dat we u kunnen betalen. Het gaat om 75% puur goud, dus om een waarde van 750/1000 ten opzichte van 585/1000 bij 14 karaat.
  De goudprijs voor 18 karaats goud is op dit moment €42,92 per gram.
 • 20 karaat goud Is er sprake van 20 karaat goud dat u per gram aan ons wilt verkopen? Er is opnieuw sprake van meer goud. Het gaat in dit geval al om 833/1000. Dat betekent dat er 83,3% puur goud in het materiaal zit. Het is een meer zeldzame combinatie, waarvoor we natuurlijk een mooie prijs kunnen bieden. Kom bij ons langs voor een taxatie, dan taxeren we het goud en bepalen we aan de hand daarvan de actuele waarde.
  De goudprijs voor 20 karaats goud is op dit moment €47,67 per gram.
 • 22 karaat goud Bij 22 karaat goud gaat het om 91,6% puur goud. Dit betekent een zuiverheid van 916/1000. Het is een zeldzame combinatie, waarbij er sprake is van veel goud. Dat maakt de inkoop bijzonder waardevol. U krijgt er een mooi bedrag voor, vooral dankzij de hoge goud inkoop prijs die we u kunnen aanbieden bij ons in Utrecht.
  De goudprijs voor 22 karaats goud is op dit moment €52,42 per gram.
 • 24 karaat goud Het meest waardevol is 24 karaat goud. Het gaat om zuiver goud, waarbij er dus sprake is van alleen maar goud. Dit geldt bijvoorbeeld voor een aantal gouden munten en natuurlijk goudbaren. Het grote voordeel daarvan is dat we dus alleen maar het gewicht hoeven te bepalen. Aan de hand van de actuele goudprijs kunnen we dan voor u uitrekenen voor welk bedrag per gram u het goud aan ons kunt verkopen.
  De goudprijs voor 24 karaats goud is op dit moment €57,22 per gram.

Wat is de actuele prijs.

De op dit moment actuele goudprijs per gram ziet u hiernaast. Dit kan echter variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de actuele goudprijs, vooral als u van plan bent om goud te kopen of verkopen. De hoogste goudprijs per gram in de afgelopen jaren is ongeveer € 60,- in 2022 bij het begin van de oorlog in Oekraïne. Dit geeft aan dat de goudprijs per gram kan fluctueren en dat investeren in goud risico’s met zich meebrengt.

(Let op: De goudprijs wordt meerdere keren per uur opnieuw opgehaald, de goudprijs kan de volgende keer dat u kijkt hoger of lager uitvallen dan de prijs die u nu ziet.)

Goud Per gram (24k)
€57,22*

Factoren die de goudprijs beïnvloeden.

De goudprijs per gram is een belangrijke indicator voor investeerders en mensen die goud kopen of verkopen. De actuele goudprijs per gram kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de vraag naar goud, de inflatie, de rentetarieven en de waarde van de dollar.

 • Inflatie speelt ook een belangrijke rol in de goudprijs. Als de inflatie toeneemt, kan dit leiden tot een stijging van de goudprijs omdat mensen hun geld in goud willen investeren als een veilige haven. Dit is omdat goud als waardevast wordt beschouwd en de waarde ervan niet afhankelijk is van de inflatie.
 • Rentetarieven kunnen ook van invloed zijn op de goudprijs. Als de rentetarieven stijgen, kan dit leiden tot een daling van de goudprijs omdat mensen hun geld in rentebeleggingen willen stoppen in plaats van in goud. Aan de andere kant, als de rentetarieven dalen, kan dit leiden tot een stijging van de goudprijs.
 • De waarde van de dollar kan ook van invloed zijn op de goudprijs per gram. Als de waarde van de dollar afneemt, kan dit leiden tot een stijging van de goudprijs omdat goud vaak in dollars wordt geprijsd. Aan de andere kant, als de waarde van de dollar stijgt, kan dit leiden tot een daling van de goudprijs.

De handel in goud: drie manieren

Er zijn drie manieren waarop in goud gehandeld wordt: de handel in fysiek goud (verkoop en inkoop van goud in baren, ook wel gold bullion genoemd), de handel in gold futures en de cfd handel in goud.

 • Gold bullion. Baren goud vormen de meest compacte manier om een bepaalde waarde fysiek te bewaren. Ieder land, iedere bank en ook tal van bedrijven en particulieren hebben fysiek goud in hun bezit en er wordt ook levendig in gehandeld. De grootste gangbare goudbaar, het uit veel films bekende ‘broodje’, weegt 12,5 kg. Maar voor kleine beleggers zijn er al goudbaartjes vanaf 5 gram. Baren goud is een veilige manier om je kapitaal op te slaan, tenzij je kluis onverhoopt een hoofdrol gaat spelen in een van films natuurlijk.
 • Gold futures. Dit zijn opties, die je koopt op de goudbeurs, voor de goudprijs per gram die op dat moment geldt. Je laat als het ware goud ‘opzij’ leggen tot het moment dat je het daadwerkelijk koopt. Maar dat moment breekt zelden aan. Als de goudprijs voldoende is gestegen verkoop je namelijk je gold futures weer, het is dus een vorm van speculeren.
 • Cfd handel in goud. Bij de cfd handel speculeer je niet met goud of met opties om goud te kopen, maar puur op de goudprijs. Je spreekt met de verkoper af om het waardeverschil van je investering nu en op het moment van verkoop met elkaar te verrekenen (cfd betekent contract for difference).De hoogste goud prijs per gram

De huidige goudprijs per gram is afhankelijk van de hoeveelheid goud die wordt aangeboden en de vraag ernaar. Als er een grotere vraag naar goud is dan aanbod, zal de goudprijs stijgen. Aan de andere kant, als er een groter aanbod van goud is dan vraag, zal de goudprijs dalen.

Wij bieden de hoogste goudprijs per gram, om u daar in Utrecht een eerlijke prijs voor te betalen. Dus heeft u goud liggen, dat u graag wilt verkopen? Het is de makkelijkste manier om het goud om te zetten naar geld. En er vanaf dat moment mee te doen wat u wilt, iets dat met het goud helaas niet zomaar mogelijk is.

Zoekt u naar de hoogste goud inkoop prijs in Utrecht?

Kom zonder afspraak bij ons langs. Onze gediplomeerd taxateur taxeert gratis ter plaatse. En vragen? Bel ons op telefoonnummer 030 290 1510 of stuur ons een e-mail naar info@goudinkooputrecht.nl. We horen graag van u!

WhatsApp icon