Waarom 18 karaat goud?

Welke samenstelling goud je kiest, is ook een kwestie van smaak en cultuurverschillen binnen de goud producerende landen en de consumenten over de hele wereld die goud mooi vinden. Sieraden van 18 karaats goud worden vaak gekocht in het buitenland, Surinamers hebben vaak een voorkeur voor deze gouden juwelen. Die zijn geliger en ‘warmer’ van kleur dan de wat lichtere sieraden van 9 of 14 karaats goud.

Voor de goudprijs hebben deze verschillen geen invloed, de waarde wordt altijd vastgesteld in puur goud per gram.

Weegschaal in goud
Scale and Jewelry

Goudprijs 18 karaats goud berekenen.

De goudprijs bereken je zo: gewicht x de goudprijs X 0.750

Puur goud is 24 karaat. 18-karaats goud is gemengd met andere metalen zoals zilver en koper om het harder te maken (een legering dus). Is 75 procent van je gouden koningsketting puur goud, dan zeg je 18 karaat goud. De goudprijs van 18 karaat ligt zo’n 30 procent boven die van 14 karaat goud. Als u oud goud gaat verkopen is het dus handig om te weten van welk karaat gehalte uw oude sieraden gemaakt zijn. Weet u niet zeker of u 18 karaats goud heeft? Wij kunnen dit snel en gratis voor u toetsen.

Wij bieden de hoogste prijs van Utrecht

18 karaat goudmerken.

Onderstaande goudmerken horen op alle in Nederland verkochte sieraden voor te komen. Dit is het waarborg dat het goud uit het juiste gehalte goud bestaat. Bij goud 750 is dit 750/1000 delen puur goud. Er bestaat in Nederland sinds de tijd van Napoleon een keurplicht en alle sieraden zouden dan ook voorzien moeten zijn van een 18 karaats goudmerk. Is uw goud uit het buitenland afkomstig? Dan kan het zijn dat u geen keurmerk ziet.

WhatsApp icon