Vrouwen van 60-70 verkopen al hun goud

|

Vrouwen van 60-70 verkopen al hun goud

Het is een landelijke trend: vooral vrouwen van boven de 40 ‘verzilveren’ massaal hun oude, niet meer gedragen sieraden door ze tegen contante betaling te verkopen bij een goudinkoop. Dat is bij Argentum Aurum in Utrecht niet anders. Het bedrijf aan de Rubenslaan 67E in de Utrechtse Schildersbuurt – net buiten het centrum – ziet de laatste tijd steeds meer vrouwelijke klanten, die even naar binnen lopen en om een taxatie vragen. Vaak met een uitkomst die ze aangenaam verrast.

Goud verkopen doe je om uiteenlopende redenen

Het besluit om een gouden sieraad van de hand te doen, kan met de torenhoge goudprijzen van nu een heel lucratieve beslissing zijn. Als het tenminste niet om een dierbaar erfstuk gaat met emotionele waarde, is het heel verleidelijker om eens thuis in de la van het dressoir of het juwelenkistje met “afdankertjes” te kijken.

‘Al lang niet meer in de mode, hopeloos ouderwets’ – ‘Ik durf het bijna niet meer te dragen, zo’n kostbaar ding’ – ‘Mijn man en ik besteden het liever als extraatje voor een mooie reis of een groot cadeau voor de kleinkinderen’. Dat soort beweegredenen om te verkopen horen ze steeds vaker aan de balie bij Argentum Aurum.

prijs

Veel klanten uit dezelfde leeftijdsgroep

Verreweg het meeste goud wordt ingeleverd door mensen van 40 tot 70, dat is een ding wat zeker is. Ze hebben het bij Argentum Aurum wel eens een tijdje nauwkeurig bijgehouden: jongeren onder de 30 komen relatief zelden in de winkel, mensen in de categorie 30-40 nog wel, maar zeker gemeten in geld – de uitbetaalde tegenwaarde in euro’s – verlaten de ouderen uit de leeftijdsgroep 60-70 de zaak met een bedrag dat zo’n twee-en-een-half keer hoger ligt dan dat van alle dertigers bij elkaar opgeteld.

aantal

Wat de precieze oorzaak is – werden er vroeger meer gouden sieraden verkocht dan nu? is de mentaliteit sterk veranderd in: ik leef nu, dus ik wil ook nu genieten? – daar is de bedrijfsleider nog niet uit.

Maar iedereen, jong en oud, met een geringe hoeveelheid goud of wat meer, is natuurlijk van harte welkom voor een vrijblijvende waardebepaling. Een afspraak is niet nodig.

Plaats een reactie