DINSDAG T/M VRIJDAG 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Antieke sieraden verkopen

Wij kijken naar een antiek sieraad, zoals een kunstkenner een bijzonder schilderij bestudeert: vol bewondering. Kom dus gerust met uw juwelen langs voor een gratis taxatie. Als u wilt, kunt u de sieraden direct aan ons verkopen. Of u nu één armband of een hele erfenis van de hand doet. Wij garanderen u een eerlijke prijs voor uw artikelen.

Lees meer over goud verkopen

Hoe wij sieraden taxeren

Zoals de prijs van kunst fluctueert, verandert de prijs van antieke sieraden ook onder invloed van vraag en aanbod. De antiekwaarde van sieraden is vaak veel hoger dan de waarde van het materiaal. Maar weinig taxateurs hebben de ervaring en vakbekwaamheid om uw sieraden een eerlijke marktprijs te bepalen. Profiteer bij Argentum Aurum van een gediplomeerde taxateur met meer dan twintig jaar ervaring. Zo verkoopt u uw sieraden tegen een realistische prijs.

Factoren die van belang zijn bij het verkopen van antieke sieraden:

 • zeldzaamheid
 • leeftijd
 • kwaliteit
 • vraag en aanbod

Ga bij het verkopen van sieraden voor een echt rapport

Het taxatierapport dat u bij de aankoop van sieraden meekrijgt van de juwelier is gebakken lucht en zegt niets over de dagwaarde. Een document van een gediplomeerde taxateur is daarentegen letterlijk en figuurlijk goud waard. Argentum Aurum is een betrouwbaar adres om uw sieraden te taxeren en verkopen. Wij zijn aangesloten bij Federatie TMV. Een taxatierapport heeft een geldigheid van drie jaar.

Waarom de verzekeringswaarde vaak hoger is

Het taxatierapport van de verzekering zet erfgenamen soms op het verkeerde been. Het bedrag dat u hier vindt, is namelijk een verzekeringswaarde: het geld dat u nodig heeft om hetzelfde item nog eens te kunnen kopen. Dit rapport houdt geen rekening met de verkoopbaarheid van een sieraad. Daardoor is de werkelijke verkoopwaarde van juwelen altijd lager.

Dat werkt zo: u wilt een gouden muntarmband van uw overleden moeder verkopen. Op het verzekeringsrapport is dit enorm hoog getaxeerd. Toch ontvangt u van ons alleen de goudprijs. Dit komt doordat er erg veel van deze sieraden in omloop zijn en weinig vraag naar is. Het is voor een inkoper dus alleen nog interessant om uw sieraad te laten omsmelten. Pluspunt is wel dat de goudprijs hoger dan ooit is.

Ook als u geen antiek sieraad heeft, houdt u vaak nog een leuk zakcentje over.

Neem contact op

Contactgegevens

Openingstijden
Afspraak maken niet nodig
Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00
Zaterdag & Zondag: Gesloten

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl

  Contactgegevens

  Openingstijden
  Afspraak maken niet nodig
  Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00
  Zaterdag & Zondag: Gesloten

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl